Microblading

Semi permanente make-up techniek voor realistische wenkbrauwhaartjes

Microblading is een semi permanente make-up techniek, waarmee realistische wenkbrauwhaartjes worden gecreëerd. Dit wordt ook wel de 3D Hairstrokes techniek genoemd. Bij deze techniek wordt gebruik gemaakt van een ‘microblade’. Dit mes is opgebouwd uit zeer fijne micronaaldjes. Hiermee snijd ik tot net onder de bovenste laag van de huid. Het pigment kan hier vervolgens inwerken. De haartjes worden in dezelfde richting als uw natuurlijke wenkbrauwen gecreëerd. Ook wordt de kleur gekozen op basis van uw natuurlijke haar- en wenkbrauwkleur. Microblading biedt de mogelijkheid om zeer fijne en natuurlijke haartjes te creëren die levensecht lijken.

Het is dè uitkomst voor klanten met weinig tot geen wenkbrauw beharing of zeer blond tot lichtbruin haar. Met een veilige huidvriendelijke inkt die pigmenten bevat kan er middels permanente make-up een wenkbrauw nagebootst worden. Door een speciale techniek toe te passen ziet dit er heel natuurlijk uit. Er is keuze uit een breed scala van tinten donkerblond tot zwart.

De haartjes worden met behulp van een manuele pen aangebracht. In de manuele pen zijn ultrafijne steriele naalden op een rij geplaatst die de haartjes gemakkelijk kunnen aanbrengen. De wenkbrauw tattoo lijkt hierdoor als het ware 3D wat voor een natuurlijk effect zorgt.
Het pigment wordt onder de huid aangebracht in een vegende en vloeiende beweging. Microblading is hetzelfde als getatoeëerde wenkbrauwen alleen is het resultaat een stuk natuurlijker. De haartjes zijn dunner dan 1 mm en alle haartjes worden in de haargroeirichting aangebracht. Deze techniek van wenkbrauw tattoo is geschikt voor vrouwen met elk huidtype of etnische achtergrond en van elke leeftijd.
Het is ook belangrijk dat u samen met mij eerst kijkt naar de juiste vorm wenkbrauwen voor uw gezicht. Wenkbrauwen kunnen u zelfs een natuurlijke facelift geven als ze de juiste vorm en dikte hebben.