LED Light Therapie

Licht als huidverbeterende behandeling

Deze huidverbetering met LED lichttherapie is in de jaren tachtig ontwikkeld door NASA en wordt sindsdien toegepast als een huidverbeterende behandeling. Zo gebruikte NASA het om wondgenezing en weefselgroei te stimuleren en verouderingsprocessen in de ruimte te vertragen.

Wat doet LED lichttherapie
Uit wetenschappelijke onderzoeken is gebleken dat LED lichttherapie celdeling en aanmaak van nieuwe cellen stimuleert en zorgt voor weefselreparatie. In de cosmetische geneeskunde wordt LED lichttherapie gebruikt voor huidverjonging en algemene huidverbetering. Door de aanmaak van nieuw collageen ook wel collageentherapie of collageenlamp genoemd. Wij combineren de lamp met o.a. BB Glow.

LED Licht huidtherapie is effectief gebleken voor de behandeling van verschillende aspecten van huidveroudering. Meerdere studies hebben verbetering van fijne rimpels, gevlekte hyperpigmentatie, ruwheid en vaalheid aangetoond. Deze resultaten worden ondersteund door de productie van collageen en verhoging van de proliferatie.

 

LED-lichttherapie is het gebruik van specifieke golflengten van licht die energie afgeven die in veel toepassingen worden gebruikt. Dit staat bekend als fototherapie. LED staat voor Light Emitting Diode. Diodes geven energie af in de vorm van licht. Deze kleine diodes zijn compact, duurzaam, krachtig, helder, efficiënt en worden gebruikt om de bacteriën die vlekken veroorzaken te doden.